Corpse Bride (2005)



image39Drama/Animation

Story: Tim Burton
Regissör: Tim Burton
Priser: Nominerad till en Oscar. Ytterligare 5 vinster och 15 nomineringar.>
Språk: Engelska
Land: USA/UK
Speltid: 76 min

Personligt betyg: 8.3/10
IMDB rating: 7.5/10

En ung man vid namn Victor(Johnny Depp) har ett förutbestämt giftemål med en kvinna som heter Victoria(Emily Watson). Det går inte så bra för Victors del under bröllopsrepetitionen, så han ger sig ut i skogen en stund för att träna in sina repliker ensam. Under sin absoluta minut av inlevelse lyckas Victor med sin del av talet, han sätter bröllopsringen på något som till synes verkar vara en gren men som är en förstelnad hand av en fördömd kvinna, EmilyHelena Bonham Carter. Emily rövar bort Victor och tar ner honom till de dödas land där hon sedan säger sig vara hans rättmätiga fru för all evighet.

image45image41





Tycker du något kan förbättras eller ändras? Då kan du maila mig genom den
här länken.

The Day After Tomorrow (2004)

image37Drama/Adventure

Story: Roland Emmerich
Regissör: Roland Emmerich
Priser: Vinnare av BAFTA Film Award. Ytterligare 3 vinster & 8 nomineringar.>
Språk: Engelska
Land: USA
Speltid: 124 min

Personligt betyg: 8.5/10
IMDB rating: 6,2/10

En radikal klimatförändring drabbar världen och civilsationen kanske står på spel. Gigantiska stormsystem och kraftig eskalering av nedebörd bildas. Klimatologen Jack(Dennis Quaid) har insett den globala förändringen som sker med en snabb, oberäknad hastighet, och försöker få översittarna i USA:s regeringen att inse vilka åtgärder som måste göras. Samtidigt fastnar hans son Sam(Jake Gyllenhall) med sin skolgrupp i Manhattan, New York då redan transporten hem är strypt av det våldsamma vädret.

image38




Tycker du något kan förbättras eller ändras? Då kan du maila mig genom den här länken.

Tre filmtips för en allätare


image31image32image34



Anchorman
(Komedi)
Att leda nyheterna i San Diego under 70 talet är stort. Will Ferrel, känd från Saturday Night Live spelar Ron Burgundy, en mycket stor nyhetsankare. Med sitt nyhetsteam har han allt en man kan ha, förutom en flickvänn. Christina Applegate spelar Veronica Corningstone, en kvinna som vågar ta steget att tävla mot männen om platsen som ledande nyhetsuppläsare. Ron faller för Veronica, och vise versa, men Rons stora mun blir också hans fall.

Kommentar: Kanske en av de bästa komedierna som gjorts, dryga skämt hela tiden och ingen är bättre på att få en le än Will Ferrel. Perfekt medley av en oseriös film med seriös handling.


Se7en (Thriller)
Ett typiskt polisdrama om två poliser, David Mills(Brad Pitt) och William Sommerset(Morgan Freeman). Polismännen får till uppdrag att stoppa en seriemördare(Kevin Spacey) som följer ett mönster av De sju dödssynderna, men blir själva intvistade då mördaren alltid ligger steget före.

Kommentar: Bästa storyn som har skildrats på film, man har en "oshit" känsla hela tiden. Man älskar och äcklas av det groteska i filmen som skapar en karaktär ingen annan film har. Ett måste för den som älskar genomtänkta filmer.


A Walk to Remember
(Romans)
London Carter(Shane West), en macho kille, hamnar i problem och som straff måste göra samhällstjänst. Under sitt straff träffar han och faller för Jamie Sullivan(Mandy Moore), en flicka vars liv är mycket annorlunda gentemot Carters. En väldigt söt kärleksromans uppstår fast som ifrågasätts av en hemlighet ingen vill bära på.

Kommentar: Ingen film att kolla på med stort bekantskap. Helt enkelt den finaste kärleksromansen på film idag.


I Am Legend (2007)

image27Drama/Horror- Thriller

Story: Richard Matheson
Regissör: Francis Lawrence
Priser: 2 Nomineringar > (Flera eventuella nomineringar väntas)
Språk: Engelska
Land: USA
Speltid: 101 min

Personligt betyg: 7.6/10
IMDB rating: 7.2/10

Ett forskarlag lyckas framställa ett bot mot cancer genom genmanipulering. Medicinen tar verkan men skapar också ett virus som sprider sig genom luften. Viruset smittar globalt och ger samma egenskaper som en vampyr, fast ersätter intellektet med instinkter. En person som till synes verkar immun mot viruset, Robert Neville(Will Smith), en militär, vetenskapsman och enda friska människan kvar i New York. Robert försöker framställa ett anti-virus med sina restistenta egenskaper i blodet. På dagen jagar han mat med sin hund Samantha i New York som har mer eller mindre förvandlats till en djungel, på natten gömmer dem sig i hemmet när "de infekterade" är ute och driver. Roberts forskande och ständiga tester ger strax svaga resultat för vad som kan rädda mänskligheten.

image30
image29




Tycker du något kan förbättras eller ändras? Då kan du maila mig genom den här länken.

Fight Club (1999)

image23Thriller/Drama

Story: Chuck Palahniuk
Regissör: David Fincher
Priser: Nominerad till en Oscar. Ytterligare 4 vinster och 14 nomineringar>
Språk: Engelska
Land: USA/Tyskland
Speltid: 139 min

Personligt betyg: 7.8/10
IMDB rating: 8.7/10

En ung proffesionell säljare(Edward Norton) har det mesta, bra betalt jobb, bra hälsa och en fin lägenhet. Han verkar må bra till det yttre, men lider av sömnsvårigheter och undertryckt aggresivitet. Till att gå väga med sina mentala problem startar han och en annan ung man, Tyler Durden(Brad Pitt) en terapigrupp kallad "Fight Club". Klubben består endast av män som spelar ut sin aggresivitet mot varandra genom att slåss. Klubben hålls gömd då den anses olaglig. Det terapeutiska syftet avtar med expansionen av Fight Club och grundaren verkar ha mer problem än bara sömnsvårigheter.

image25image24




Tycker du något kan förbättras eller ändras? Då kan du maila mig genom den här länken.

House of Flying Daggers (2004)

image18Romance/Action

Story: Feng Li, Bin Wang & Yimou Zhang
Regissör: Yimou Zhang
Priser: 1 Oscars nominering. 16 vinster & 33 nomineringar >
Språk: Mandarin (Jag avråder er från att se en dubbad version)
Land: China/Hongkong
Speltid: 119 min

Personligt betyg: 8.7/10
IMDB rating: 7.5/10

Runt år 900 under Tangdynastin i Kina så sätter sig en organisation kallad "House of Flying Daggers" upp mot regering, dem tar pengar från de rika och ger till de fattiga. Leo(Andy Lau), en polis officerare arresterar en nyckelperson för organisationen, Mei(Ziyi Zhang), en blind dansös. Med endast henne i arresten under förhör kan dem inte få någon information, så de startar en konspiration för att kunna infiltrera sig in i organisationen. Dem låter en annan polis, Jin(Takeshi Kaneshiro) att bryta sig in i häktet för att sedan frita och fly med henne. Tanken bakom uppdraget går fel och Jin får en kniv i ryggen av dem han trodde han kunde lita på, samtidigt väcker han känslor för Mei, som då inte bara försvårar uppdraget.

image21image22





Tycker du något kan förbättras eller ändras? Då kan du maila mig genom den här länken.

V for Vendetta (2005)

image17Thriller/Drama

Story: Andy Wachowski & Larry Wachowski
Regissör: James McTeigue
Priser: 3 vinster & 16 nomineringar >
Språk: Engelska
Land: UK/USA
Speltid: 132 min

Personligt betyg: 8.0/10
IMDB rating: 8.2/10

Storbritannien har blivit total kontrollerat av rika män, staten och media ansikten. Facistlandet liknar en fängelsehåla där ingen får vara ute på kvällarna. En person som kallar sig själv V(Hugo Weaving) tar kontroll över alla TV frekvenser under ett par minuter då han berättar vad folket måste göra för sin frihet. Evey Hammond(Natalie Portman), en vanlig flicka är jagad av polisen, men träffar V som tar henne till hans boning. Han berättar sin idé hur han ska krossa staten. Evey blir hans trogne kompanjon och får en viktig roll i revolutionen. Hon lär känna V och hans historia som förklarar hatet mot staten. Den 5e november närmar sig, dagen då V uppmanade folket som ville följa honom att då ta aktion för sin frihet en gång för alla.

image16





Tycker du något kan förbättras eller ändras? Då kan du maila mig genom den här länken.

The Last Samuraj (2003)


image11Action/Adventure

Story: John Logan
Regissör: Edward Zwick
Priser: 4 Oscars nomineringar. 15 vinster & 39 nomineringar >
Språk: Engelska
Land: USA
Speltid: 154min

Personligt betyg: 8.0
IMDB rating: 7.8/10

Året är 1870. En välkänd veteran från amerikanska inbördeskriget, Kapten Nathan Algren(Tom Cruise) får ett påkostat erbjudande av sin f.d. krigskamrat Överste Bagley(Tony Goldwyn). Affären gäller att träna den Japanska, men delvis opartiska kejsararméen. Oroligheter har uppstått efter att de traditionella samurajerna vägrar att lyda en kulturförändring och villkoren som kejsardömet ställer dem inför. Under en attack mot samurajerna blir Nathan Algren tillfångatagen av samurajerna och får därefter i sitt fångenskap en inblick i deras kultur.

image12




Tycker du något kan förbättras eller ändras? Då kan du maila mig genom den här länken.

Wristcutters: A Love Story (2006)

image13
Drama/Fantasy

Story: Etgar Keret
Regissör: Goran Dukic
Priser: 9 vinster & 5 nomineringar >
Språk: Engelska
Land: USA
Speltid: 88 min

Personligt betyg: 8.2/10
IMDB rating: 7.5/10

En dyster, grå och till viss del onaturlig värld, men endå mycket lik den vanliga. Hit kommer Zia(Patrick Fugit) efter att ha tömt sin kropp på blod med hjälp av rakhyvlar. En kväll på puben efter jobbet träffar Zia, Eugene(Shea Whigham), en ryss-amerikansk rockmusiker. Zia och Eugene blir goda vänner. Tillsammans gör dem en biltur för att leta efter Zia's gamla flickvänn som nyligen också tagit sig dit. När dem är ute på vägen plockar de upp en liftare, Mikal(Shannyn Sossamon), som anser att hon har kommit dit av misstag. Under resan söker vännerna ett svar på sitt ödé, men upptäcker att kärlek finns på den dystraste platsen av alla ställen.
image14






Tycker du något kan förbättras eller ändras? Då kan du maila mig genom den här länken.

The Bourne Identity (2002)

image5
Action

Story: Tony Gilroy & m.fl.
Regissör: Doug Liman
Priser: 3 vinster & 4 nomineringar
Språk: Engelska
Land: UK / USA
Speltid: 119 min

Personligt betyg: 7.5/10
IMDB rating: 7.6/10

En båt plockar upp en medvetslös, skottskadad man ute i medelhavet. Han vaknar upp med en fatal minnesförlust och helt omedveten om sitt eget namn. Vårdaren av honom visar en mini laserprojektor som var inplanterat i hans höft, den informerar om ett banknummer och ett land, Schweiz. Banknummret leder till en bank i Zurich där han har förvarat en stor summa pengar, ett vapen och flera olika pass, varje pass med bild på sig själv. Med ett nytt namn, Jason Bourne(Matt Damon) tar han sig till Amerikanska ambassaden. Jason märker snabbt att folk är ute efter honom men undkommer med egenskaper han inte visste han hade. Jason flyr landet med den nyfunne reskamraten, Marie(Franka Potente) och dem tar sig mot Paris. Under sökandet efter sin identitet och bakgrund försöker CIA döda honom, anledningen är att mörklägga alla bevis för två mörklagda lönnmord.

image8





Tycker du något kan förbättras eller ändras? Då kan du maila mig genom den här länken.

Sunshine (2007)

image3Sci-Fi/Thriller

Story: Alex Garland
Regissör: Danny Boyle
Priser: 1 vinst & 3 nomineringar >
Språk: Engelska
Land: UK / USA
Speltid: 107 min

Personligt betyg: 7.0/10
IMDB rating: 7.3/10

Solen har börjat slockna, till följd av det har jorden blivit kallare. För att människan och planeten jorden ska överleva måste solen återuppfödas med en explosion. Ett team astronauter skickas för att återantända solen, men misslyckas. Efter 7 år skickas ett nytt team iväg på 7 personer för en resa mot solen.
Varje person med en egen specialitet inom ett område som är nödvändigt för det stora uppdraget. All jordens sista material för en bomb stor nog till att återföda solen har byggts inför resan. Slutförs inte uppdraget är människans sista dagar räknade.

image5




Tycker du något kan förbättras eller ändras? Då kan du maila mig genom den här länken.

John Q (2002)

image4Drama/Thriller

Story: James Kearns
Regissör: Nick Cassavetes
Priser: 2 vinster & 7 nomineringar >
Språk: Engelska
Land: Usa
Speltid: 116 min

Personligt betyg: 8.5/10
IMDB rating: 6.5/10

John Quincy Archibalds (Denzel Washington) son Michael kollapsar under en baseboll match p.g.a. ett hjärtfel. Akut till sjukhuset får Michael hjälp och stabiliseras, men hans enda hopp till att överleva är en transplantation av ett nytt hjärta.
Det värsta som kan hända blir till verklighet, familjens försäkring som går genom Johns jobb kan inte täcka transplantationens kostnader. John tar alla möjligheter till att få pengar så han kan betala startkostnaderna för produkten som kan rädda sonens liv. När valmöjligheterna för ett nytt hjärta tar slut bestämmer sig John för att ta lagen i egna händer.

image3


Recension
Har man jobb så har man försäkring och därmed sjukvård. Det här gäller inte i filmen John Q. Privatiseringen av försäkringsbolag och sjukvård svindlar med människorna, ingen verkar riktigt förstå vad branschen går ut på, mer än pengar. Samhällsproblemet som utgör kärnan i filmen speglas mycket bra med stor hjälp av de väl valda skådespelarna. Storyn är ruskigt bra, även om den uppmålade Hollywood-idyllen tar över i vissa partier. Filmen följer alla Hollywood-regler och försöker inte ens tänja på gränserna.

Denzel Washingtons filminsatser är ganska slätstrukna, men John Quincy Archibald är kanske mest passande karaktär för honom hittills. Skildringen av delstatspolisens attityd och agerande är de sämsta delarna av filmen.
Löjtnant Mark Grimes som håller kontakten mellan polisen och John under dramat skulle filmen kunna klara sig utan då han lika gärna kunde varit utklippt från en B-film med Van Damme. Det är hemskt hur han spelar en gammal veteran i poliskåren, ändå om detta hånas på ett skönt sätt av hans kollegor. Kollektiv mobbning på duken mellan "onda" och goda karaktärerna är så löjlig att det borde förbjudas.

Är man sugen på en mycket dramatisk film och gillar extremt hög spänning är det en av de bättre filmerna på hyllan trots all!


Tycker du något kan förbättras eller ändras? Då kan du maila mig genom den här länken.



RSS 2.0