John Q (2002)

image4Drama/Thriller

Story: James Kearns
Regissör: Nick Cassavetes
Priser: 2 vinster & 7 nomineringar >
Språk: Engelska
Land: Usa
Speltid: 116 min

Personligt betyg: 8.5/10
IMDB rating: 6.5/10

John Quincy Archibalds (Denzel Washington) son Michael kollapsar under en baseboll match p.g.a. ett hjärtfel. Akut till sjukhuset får Michael hjälp och stabiliseras, men hans enda hopp till att överleva är en transplantation av ett nytt hjärta.
Det värsta som kan hända blir till verklighet, familjens försäkring som går genom Johns jobb kan inte täcka transplantationens kostnader. John tar alla möjligheter till att få pengar så han kan betala startkostnaderna för produkten som kan rädda sonens liv. När valmöjligheterna för ett nytt hjärta tar slut bestämmer sig John för att ta lagen i egna händer.

image3


Recension
Har man jobb så har man försäkring och därmed sjukvård. Det här gäller inte i filmen John Q. Privatiseringen av försäkringsbolag och sjukvård svindlar med människorna, ingen verkar riktigt förstå vad branschen går ut på, mer än pengar. Samhällsproblemet som utgör kärnan i filmen speglas mycket bra med stor hjälp av de väl valda skådespelarna. Storyn är ruskigt bra, även om den uppmålade Hollywood-idyllen tar över i vissa partier. Filmen följer alla Hollywood-regler och försöker inte ens tänja på gränserna.

Denzel Washingtons filminsatser är ganska slätstrukna, men John Quincy Archibald är kanske mest passande karaktär för honom hittills. Skildringen av delstatspolisens attityd och agerande är de sämsta delarna av filmen.
Löjtnant Mark Grimes som håller kontakten mellan polisen och John under dramat skulle filmen kunna klara sig utan då han lika gärna kunde varit utklippt från en B-film med Van Damme. Det är hemskt hur han spelar en gammal veteran i poliskåren, ändå om detta hånas på ett skönt sätt av hans kollegor. Kollektiv mobbning på duken mellan "onda" och goda karaktärerna är så löjlig att det borde förbjudas.

Är man sugen på en mycket dramatisk film och gillar extremt hög spänning är det en av de bättre filmerna på hyllan trots all!


Tycker du något kan förbättras eller ändras? Då kan du maila mig genom den här länken.Kommentarer
Postat av: Hannah

Hur var det du gjorde för att få reklam till din blogg? :P

2008-01-11 @ 12:08:38
URL: http://hsomihg.blogg.se
Postat av: Edhan

gud vad bra den verkar :P

2008-01-14 @ 12:36:26
URL: http://idiaow.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0